organismen.com/merewade
organismen.com/merewade
Home
cellen
weefsels
opneming van voedingstoffen
verbranding
het eten wordt
gekauwd
gekneed
en
gemengd
met vertering sappen , dit heet
vertering
voor verbranding zijn
glucose
en
zuurstof
nodig.
Om te kunnen bewegen is er
energie
nodig die energie komt door de
verbranding.
verteringssappen
Speekselklieren: in deze klieren vormen speeksel in de mondholte
maagsap: dit verteringssap is zuur en het wordt ook soms maagzuur genoemd , het dood bacteriën
Galsap: Galsap breekt vet tot kleine vetbolletjes , zo kan het vet beter verteerd worden.
Alvleessap: de Alvleessap bevat verschillende enzymen , die helpt koolhydraten , vetten en eiwitten te verteren
Darmsap
:
darmsap bevat enzymen voor het verteren van koolhydraten
, vetten en eiwitten. In de darmen wordt de laatste stap van de vertering gezet
Maak jouw eigen website met
JouwWeb
Maak jouw eigen website met JouwWeb